Püspökkenyér Iza módra recept
A Püspökkenyér Iza módra hozzávalói:6-7 szép nagy alma
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
45 dkg finomliszt
5 dkg zab- vagy búzapehely
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládé
5 dkg különféle mag (dió, napraforgó, mandula, kesudió, mogyoró, stb.) vagy diákcsemege keverék
5 dkg aszalt gyümölcs
fahéj
ánizs
szegfűszeg.
A Püspökkenyér Iza módra elkészítési módja:
A meghámozott, kimagozott almákat lereszeljük, majd habosra keverjük a cukorral, sütőporral, tojással, fűszerekkel. Hozzákeverjük a lisztet, a gabonapelyhet, a magvakat, az apró darabokra tört csokit, a mazsolát és a gyümölcsöket. Az őzgerincsütőt kibéleljük alufóliával, amelynek belső, a tészta felőli oldalát enyhén beolajozzuk. Beleöntjük a masszát, és egy réteg fóliával betakarjuk. Forró sütőben sütjük 5 percig, majd kb. 160 fokon sütjük tovább kb. két órát. Mikor jól megsült, deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. Tovább gazdagíthatjuk egy kis cukormázzal vagy csokoládébevonattal.
Elkészítési idő: 2 óra sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2011. jan. 8. 15:56
A püspökkenyér iza módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.