Almás morzsatészta recept
Az Almás morzsatészta hozzávalói:Tésztához: 8 dkg finomliszt, 4 dkg zabpehely, 3 evőkanál porcukor,10 dkg vaj vagy margarin
Töltelék: 3-4 alma, 2 evőkanál barna cukor, 1 kávéskanál fahéj
Az Almás morzsatészta elkészítési módja:
A sütőt 220 C fokra elő melegitjük. A lisztből a zabpehelyből,a cukorból és a vajból omlós tésztát gyúrunk-kis konyhai keverőgéppel a legegyszerűbb. Az almát megmossuk,hámozzuk,felszeleteljük nem túl vastag szeletekre. Egy tűzálló tálat kivajazzuk az almaszeletekkel kibéleljük. A barna cukrot és a fahéjat rászórjuk,majd a tésztát egyenletesen rámorzsoljuk. A sütő középső rácsára tolva 20-25 percig sütjük,amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2011. jan. 3. 12:23
Az almás morzsatészta elkészítési módja és hozzávalói.