Pityókás szilvás gombóc recept
A Pityókás szilvás gombóc hozzávalói:1,5 kg burgonya,
30 dkg liszt,
30 dkg magozott aszalt szilva,
1 dl rum,
kockacukor,
10 evőkanál gríz,
2 evőkanál olaj,
1 tojás,
só,
fahéjas porcukor
A Pityókás szilvás gombóc elkészítési módja:
Az aszalt szilvára öntjük a rumot, és egy éjszakán át hagyjuk duzzadni. A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk. A szilvákba egy-egy kockacukrot dugunk. A burgonyát és a többi hozzávalót összedolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzeteket vágunk belőle. Lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük. Forró sós vízben kifőzzük őket, majd pirított grízbe forgatjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 19. 08:21
A pityókás szilvás gombóc elkészítési módja és hozzávalói.