Vegyes joghurtos saláta recept
17 perc
251 kcal
fél-fél fejes és fodros saláta
2 paradicsom
1 piros színű paprika
fél uborka
1 fej vöröshagyma
4 főtt burgonya
12 kimagozott fekete olajbogyó
2 dkg fenyőmag
A szószhoz
4 dl joghurt
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
őrölt bors
só
A Vegyes joghurtos saláta elkészítési módja:
A salátákat megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra tépkedjük, és salátástálba szórjuk. A zöldségeket, a burgonyákat és az olajbogyókat felkarikázzuk. Minden hozzávalót összekeverünk. A fenyőmagot teflonedényben megpirítjuk. A szószhoz a joghurtot simára keverjük az ecettel, az olajjal, a korianderrel, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a salátát meglocsoljuk, a fenyőmaggal megszórjuk, összekeverjük, és rögtön tálaljuk.
Vegetáriánusok tofuval gazdagíthatják.
Grillezett húsok, kolbászok mellé kitűnő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 14:13
A vegyes joghurtos saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.