Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Vegyes joghurtos saláta recept

Vegyes joghurtos saláta recept

Elkészítési idő 17 perc

Kalória 251 kcal

A Vegyes joghurtos saláta hozzávalói:
fél-fél fejes és fodros saláta
2 paradicsom
1 piros színű paprika
fél uborka
1 fej vöröshagyma
4 főtt burgonya
12 kimagozott fekete olajbogyó
2 dkg fenyőmag

A szószhoz
4 dl joghurt
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
őrölt bors



A Vegyes joghurtos saláta elkészítési módja:
A salátákat megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra tépkedjük, és salátástálba szórjuk. A zöldségeket, a burgonyákat és az olajbogyókat felkarikázzuk. Minden hozzávalót összekeverünk. A fenyőmagot teflonedényben megpirítjuk. A szószhoz a joghurtot simára keverjük az ecettel, az olajjal, a korianderrel, és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a salátát meglocsoljuk, a fenyőmaggal megszórjuk, összekeverjük, és rögtön tálaljuk.

Vegetáriánusok tofuval gazdagíthatják.
Grillezett húsok, kolbászok mellé kitűnő.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A vegyes joghurtos saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook