Vegyes, joghurtos saláta. recept
15 perc
254 kcal
Fél-fél fejes és fodros saláta
2 paradicsom
1 piros szinű paprika
fél uborka
1 fej vöröshagyma
4 főtt burgonya
12 kimagvazott olajbogyó
2 dkg fenyőmag
A szószhoz
4 dl joghurt
2 evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál,apróra vágott korianderlevél
őrölt bors
só
A Vegyes, joghurtos saláta. elkészítési módja:
A salátákat megmossuk, lecsöpögtetjük,apróra tépkedjük és salátástálba szórjuk.A zöldségeket, a burgonyákat és az olajbogyókat felkarikázzuk. Minden hozzávalót összekeverünk.A fenyőmagot ,teflon edényben megpirítjuk.A szószhoz a joghurtot simára keverjük az ecettel,az olajjal ,a korianderrel,és sóval,borsal ízesítjük.Ezzel a salátát meglocsoljuk, a fenyőmaggal megszórjuk,összekeverjük, és rögtön tálaljuk.
Vegetáriánusok,tofuval gazdagíthatják.
Grillezett húsok, kolbászok mellé kitűnő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 293a94c4f3, 2007. nov. 13. 18:07
A vegyes, joghurtos saláta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.