Toszkán saláta recept
A Toszkán saláta hozzávalói:80 dkg burgonya.
6 olajos szardella (ajóka)
12,5 dkg (konzerv)aszalt paradicsom.
5 bazsalikomlevél.
1 kávéskanálnyi (konzerv)kapribogyó.
6 apró hagyma.
1 evőkanál, fehér borecet.
3 evőkanál olaj.
őrőlt bors.
só.
A Toszkán saláta elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk,és sós vízben puhára főzzük.A szardellákat ,és a paradicsomot lecsöpögtetjük,majd nagyobb darabokra, a bazsalikomlevelet ,apróra vágjuk.Akapribogyókat ,lecsöpögtetjük.A hagymákat ,apróra vágjuk.Mély tálban simára keverjük az ecetet,a kaprit,a bazsalikomot és sóval,borsal fűszerezzük.Folyamatosan keverve, hozzá adjuk az olajat.A burgonyákat meghámozzuk,langyosra hűtjük,és felkarikázzuk.A tálba öntjük,belekeverjük a paradicsomot,a szardellát, a hagymát,és óvatosan összeforgatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 293a94c4f3, 2007. nov. 10. 07:45
A toszkán saláta elkészítési módja és hozzávalói.