Sütő tökös rakott tál recept
A Sütő tökös rakott tál hozzávalói:40 dkg burgonya
1 kg édes sütőtök
1 piros színű paprika
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál morzsolt oreganó
4 evőkanál olívaolaj
1 doboz darabolt konzerv paradicsom
A tetejére
25 dkg natúr krémsajt
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
őrölt bors
só
A Sütő tökös rakott tál elkészítési módja:
A burgonyát és a sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, a magjait eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk oreganóval, és kézzel alaposan összeforgatjuk, hogy minden egyformán olajos legyen. A krumplit, a sütőtököt, valamint a hagymákat és a fokhagymagerezdeket külön-külön kis tálba tesszük, és előmelegített, közepesen meleg sütőben 1 óráig sütjük, közben egyszer átforgatjuk, hogy a zöldségek egyenletesen átsüljenek. A sült hagymákat és a fokhagymát kiszedjük, amikor kissé kihűltek, meghámozzuk, és összekeverjük a darabolt paradicsommal. A zöldségeket sütőtálba tesszük, a hagymás paradicsomot a tetejére kanalazzuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe. Összekeverjük a krémsajtot és a tojásokat. Megsózzuk, és a paradicsomos zöldségmix tetejére kanalazzuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és 25-30 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje szépen megpirosodik.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 13:59
A sütő tökös rakott tál elkészítési módja és hozzávalói.