Piros leves recept
35 perc
101 kcal
1 húsleveskocka
30 dkg (konzerv is lehet) cékla
4 paradicsom
1 citrom
1 evőkanál tejszínes tormakrém
2 gerezd fokhagyma
4 szem retek
2 evőkanál olaj
őrölt bors
A Piros leves elkészítési módja:
A húsleveskockát fél liter vízben megfőzzük, és félretesszük, ha nyers céklát választottunk, meghámozzuk, és puhára főzzük, majd kockákra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd robotgépben pürésítjük a céklával, a citrom levével, a tormakrémmel, a zúzott fokhagymával, és az olajjal. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, összemixeljük, hagyjuk lehűlni, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. Hideg tányérokba merjük, és vékony retekszeleteket rakunk a tetejükre
Tálalás előtt kóstoljuk meg, mert a hűtés után esetleg több sót, borsot vagy citromlevet kíván.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 13:53
A piros leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.