Spagetti márványsajtos gombaszósszal recept
A Spagetti márványsajtos gombaszósszal hozzávalói:50 dkg spagetti (vagy linguine),
20 dkg gépsonka,
20 dkg laska- vagy csiperkegomba,
20 dkg márványsajt,
3 paradicsom hámozva (vagy 1 db paradicsomkonzerv),
20 dkg tejszínes krémsajt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
só,
frissen őrölt bors,
parmezán.
A Spagetti márványsajtos gombaszósszal elkészítési módja:
A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente ("ami jó a fognak" - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője) állagúra főzöm. A forró, enyhén sózott olíván üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadom a sonkát, a felszeletelt gombát, majd a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megpárolom. Belemorzsolom a márványsajtot és hozzákeverem a tejszínes krémsajtot is. Sózom, tekerek rá borsot, egyet forralok rajta, majd azon melegében a spagettire szedve tálalom. A tetejére reszelt parmezánt szórok.
4 kiadós adag lesz belőle, ami 3 éhes személynek talán elegendő. :). A paradicsomot könnyű meghámozni, ha előtte egy percre lobogó vízbe mártjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 8. 12:52
A spagetti márványsajtos gombaszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.