Csirkés lasagne gombával és kukoricával recept
A Csirkés lasagne gombával és kukoricával hozzávalói:8-10 lap lasagne (a tepsi méretétől függően),
1 db csirkemellfilé,
50 dkg laska- vagy csiperkegomba,
fél doboz kukoricakonzerv,
1 db vöröshagyma,
1 dl olívaolaj,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 l tej,
só ,
frissen őrölt bors ,
1 teáskanál szerecsendió,
1 teáskanál kakukkfű,
30 dkg füstölt sajt reszelve,
Parmezán.
A Csirkés lasagne gombával és kukoricával elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A gombát megtisztítom, felaprítom. A kukoricát lecsöpögtetem, a hagymát apró kockákra vágom. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágom, egy tálban megszórom a kakukkfűvel, sóval, és tekerek rá borsot is. Forró, enyhén sós olíván üvegesre pirítom a hagymát, aztán mehet rá a csirkemell, ha picit megpirult, rádobom a gombát is. Közben besamelt készítek: a vajat egy lábosban megolvasztom, rászórom a lisztet, halvány barnára pirítom, majd habverővel állandóan kevergetve lassanként hozzáöntöm a hideg tejet. Sózom, tekerek rá borsot bőven, és belekeverem a szerecsendiót is. Akkor kész, ha sűrű palacsintatészta állagúvá vált. Egy kisebb tepsi aljára csurgatok egy kis besamelt, rárakok egy sor lasagne-lapot, arra megint mártást, majd megszórom kukoricával, gombával, csirkével és sajttal. Így folytatom rétegenként, amíg elfogy minden. A tetejére megint besamel és reszelt sajt kerül. Mehet a sütőbe, kb. 40 percre, először fólia alatt, majd a végén anélkül, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 5. 07:16
A csirkés lasagne gombával és kukoricával elkészítési módja és hozzávalói.