Csirkés lasagne recept
90 perc
600 kcal
60 dkg csirkemellfilé
2 ek olaj
6 dkg vaj + 1ek liszt
5 dl húsleves
5 dl tej
50 dkg sárgarépa
1 csomó újhagyma
1 doboz hámozott paradicsom
6 ág majoránna
cukor
9 lap lasagne (nem előfőzött)
10 dkg gouda sajt
5 dkg parmezán sajt
só
bors
A Csirkés lasagne elkészítési módja:
Húst csíkokra metéljük, forró olajon megsütjük. A vajból és lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a levessel meg a tejjel. Felforraljuk, 2-3 percig főzzük, sóval borssal ízesítjük. A répát kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A répát a maradék forró olajon kb. 3 percig pirítjuk. Az újhagymát hozzáadva 2-3 percig sütjük. A maradék liszttel meghintjük, beleöntjük a paradicsomot, amit keverés közben jól sztényomkodunk. A majorannát kevés kivételével a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Tűzálló tál alján szétkenünk 4-5 ek besamelmártást. 3 lasagnelapot helyezünk rá, megkenjük kevés besamellel, majd ráhalmozzuk a mártás és a hús felét. A maradék hozzávalókat hasonlóképpen egymásra rétegezzük. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajtokkal, és előmelegített sütőben, 175 fokon 30-40 percig sütjük. A félretett majorannával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: zazuska, 2007. júl. 30. 16:38
A csirkés lasagne elkészítési módja és hozzávalói.