Túrógaluska hagymával recept



50 dkg tehéntúró
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek ételízesítő
1 nagy fej vhagyma
1 dl olaj
2 dl tejföl
só
őrölt fehér bors
A Túrógaluska hagymával elkészítési módja:
Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk. A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk, és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.
Vigyázat, az ételízesítőben is van só.
Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zazuska, 2007. júl. 30. 16:02
A túrógaluska hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.