Tökös csirkeragu recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tökös csirkeragu hozzávalói:
20 dkg csirkemell felcsíkozva
1 kisebb fej vöröshagyma
fél tök vagy egy egész kisebb
kevés mélyhűtött zöldségmix
1 pohár joghurt
mustár
parmezán
kapor
ételízesítő
bors
só
A Tökös csirkeragu elkészítési módja:
A csirkehúst kevés olívaolajon pirosra sütöm, félúton hozzáadom a finomra aprított hagymát is, sózom, borsozom, de csak enyhén. Ráteszem a zöldségmixet. A tököt megpucolom, felkockázom, és azt is ráteszem, együtt párolom nagy lángon, fedő alatt, hogy a levében párolódjon, ne kelljen külön vizet adni hozzá. Néha meg kell kevergetni, de ha kicsit odasül, az csak jót tesz neki. Megszórom ételízesítővel, kaporral, és tovább párolom. Amikor elkészült, a joghurtba egy teáskanálnyi mustárt keverek, kevés kaprot, frissen őrölt borsot szórok bele, és egy evőkanálnyi parmezánt is elkeverek benne. Ezt a kevereket ráöntöm, és már csak egy percig fedő nélkül főzöm, hogy épp csak összerottyanjon. Tálalásnál meg lehet szórni még parmezánnal, de nem szükséges.
Ezt a receptet egy kedves barátomtól loptam :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. júl. 20. 18:39
A tökös csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.