Marokkói halpaprikás recept
A Marokkói halpaprikás hozzávalói:Annyi filézett halfilé amennyi személyre van csinálvaPl ha 4 akkor 4 filé.legjobb a tonhal amúgy.
2 közepes krumpli fejenként.
Só
6 kiskanál pirospapria
1.5 deci olaj
ha valaki szereti csipősen akkor teleh bele 1-2 chili paprikát is
6 vagy több gerezd fokhagyma
A Marokkói halpaprikás elkészítési módja:
Olyan láboska kell fözni amibe nem ragad le!!!! A krumplikat karikákra vágom majd egymásra rárakom a tetejére a halakat és felöntöm annyi vizzel hogy ellepje.Rádobálni a fokhagymát is..Majd egy külön pohárba beleöntöm a paprikát és rá az olajat sót bele és ezt elkeverem jó alaposan. Felrakom a tüzre az edényt és elkezdem főzni ha már kezd gőzölni nem forr!!Akkor ráöntöm ezt a paprikás olajat.és befedni...Nem szabad rotyogtatni a legkisebb vagy minimum tűzön kell főzni nagyon lassan!!!!Amig kezd besürüsödni azaz a viz már nem olyan sok rajta.Nem szabad kevergetni sem!csak max rázogatni... Jóétvágyat hozzá!!!
Nagyon finom friss puha kenyérre tunkolgatva.Egyszerü és gyorsan elkészthető étel...Nagyon ajánlom hozzá a káposzta salátát ami nem ecettel hanem citrommal van készitve.
Finom bor hozzá:-)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: handy, 2007. júl. 18. 14:52
A marokkói halpaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.