Rokfortos tengeri hal recept
30 perc
A Rokfortos tengeri hal hozzávalói:
Két személyre:
4 szelet tengeri halfilé
10-15 deka márványsajt (rokfort)
1 deci tejszín
1 cirom
vegeta
frissen őrölt bors
kis darab vaj,
olíva olaj
A Rokfortos tengeri hal elkészítési módja:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, frissen őrölünk rá borsot, majd a halszeleteket megfordítva a másik oldalukkal is hasonlóan járunk el. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaftok, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkotnak, amit a köretként tálalt gőzölt zöldfélék köré önthetünk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 9b98d17b92, 2007. nov. 29. 19:04
A rokfortos tengeri hal elkészítési módja és hozzávalói.