Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Rokfortos tengeri hal recept

Rokfortos tengeri hal recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rokfortos tengeri hal hozzávalói:
Két személyre:
4 szelet tengeri halfilé
10-15 deka márványsajt (rokfort)
1 deci tejszín
1 cirom
vegeta
frissen őrölt bors
kis darab vaj,
olíva olaj


A Rokfortos tengeri hal elkészítési módja:
Serpenyőben felmelegítünk kb. 2 dkg vajat kb. 1 evőkanál oliva olajjal. Rátesszük, az előzőleg citromlével meglocsolt, még fagyos halszeleteket. Megszórjuk vegetával, frissen őrölünk rá borsot, majd a halszeleteket megfordítva a másik oldalukkal is hasonlóan járunk el. A saját levében megpároljuk, majd amikor már a filék kifehéredtek, megszórjuk az összemorzsolt márványsajttal. 1-2 perc sütés után aláöntjük a tejszínt is. Most már csak forrásig hevítjük, majd elzárjuk alatta a tüzet. A halból kisült szaftok, a sajttal és tejszínnel sűrű mártást alkotnak, amit a köretként tálalt gőzölt zöldfélék köré önthetünk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A rokfortos tengeri hal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook