Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Krémes pulykafalatkák recept

Krémes pulykafalatkák recept

Elkészítési idő 90 perc

A Krémes pulykafalatkák hozzávalói:
1 kg pulykamell
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
4 dkg liszt
3 dl tej
1 dl víz
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál mustár
olaj
só, bors, majoranna


A Krémes pulykafalatkák elkészítési módja:
A pulykamellet felszeleteljük, majd apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megfonnyasztjuk, ezután belerakjuk a húst, hirtelen megsütjük minden oldalukat úgy, hogy fehérek legyenek. Majd sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön, lefedve süssük tovább. Ha elfő a leve, önthetünk hozzá kevés vizet. Közben elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Miután összesűrűsödött, hozzáadjuk lassan a tejet és a vizet. Ezután ízesítjük borssal, sóval, majorannával és a mustárral, végül beleöntjük a bort. Várjunk, amíg felforr. Miután a hús kész, hozzáöntjük a mártást és összekeverjük őket. Rizzsel vagy főtt burgonyával nagyon fini! Jó étvágyat hozzá!

Gyemekeknek a fehérbor miatt ne adjunk.


Kategória: Húsételek receptjei


A krémes pulykafalatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook