Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás csirkemáj recept

Almás csirkemáj recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Almás csirkemáj hozzávalói:
4 személyre:
30dkg csikemáj
30dkg alma
10dkg füstölt szalonna
1nagy fej vöröshagyma
1dl száraz fehérbor

bors
2evőkanál liszt
késhegynyi majoránna


Az Almás csirkemáj elkészítési módja:
A májat megmossuk,a hártyákat és inakat eltávolítjuk.A szalonnát vékonyan felszeleteljük,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük.A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított,karikákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát,és néhány percig pároljuk.A májat lisztben megforgatjuk,kevés majoránnával ízesítjük,és erős lángon,hirtelen megsütjük.Végül a májat összekeverjük a hagymás almával,ráöntjük a bort,és két perces forralás után tálaljuk.Utólag sózzuk,mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook