Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Krumplilángos savanyú káposztával recept

Krumplilángos savanyú káposztával recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 670 kcal

A Krumplilángos savanyú káposztával hozzávalói:
4 személyre:
1kg. nem szétfővő burgonya
1 vöröshagyma
50dkg. savanyú káposzta
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál só
/bors/
őrölt kömény
olaj
15dkg húsos füstölt szalonna
1 tejföl


A Krumplilángos savanyú káposztával elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Megpucoljuk a hagymát, és hozzá reszeljük. Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, összeaprítjuk és hozzáadjuk. A felvert tojásokat,a lisztet, a sót, borsot, és a köményt is a krumplis masszába keverjük. Egy nagy méretű serpenyőben 1 evőkanál olajat melegítünk. A szalonnát ropogósra sütjük, és papírtörlőn lecsöpögtetjük. Lángosonként 1 púpozott evőkanál tésztát teszünk a forró szalonnazsírba, elsimítjuk, és mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A tésztát kanalanként adagoljuk, és mindig öntünk utána egy kevés olajat a serpenyőbe. A krumplilángosokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, és szalonnával valamint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A krumplilángos savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook