Krumplilángos savanyú káposztával recept
60 perc
Szénhidrátszegény
670 kcal
4 személyre:
1kg. nem szétfővő burgonya
1 vöröshagyma
50dkg. savanyú káposzta
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 teáskanál só
/bors/
őrölt kömény
olaj
15dkg húsos füstölt szalonna
1 tejföl
A Krumplilángos savanyú káposztával elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Megpucoljuk a hagymát, és hozzá reszeljük. Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, összeaprítjuk és hozzáadjuk. A felvert tojásokat,a lisztet, a sót, borsot, és a köményt is a krumplis masszába keverjük. Egy nagy méretű serpenyőben 1 evőkanál olajat melegítünk. A szalonnát ropogósra sütjük, és papírtörlőn lecsöpögtetjük. Lángosonként 1 púpozott evőkanál tésztát teszünk a forró szalonnazsírba, elsimítjuk, és mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A tésztát kanalanként adagoljuk, és mindig öntünk utána egy kevés olajat a serpenyőbe. A krumplilángosokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, és szalonnával valamint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: fd26a014e9, 2008. márc. 8. 18:06
A krumplilángos savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.