Sütőtökös gesztenye recept
40 perc
Zsírszegény
510 kcal
4 személyre:
1kg. tök (tisztítás nélkül mérve)
20dkg. mogyoróhagyma
3 evőkanál vaj
2,5dl. zöldségleves
1,5dl. tejszín
só/
bors
1 késhegynyi cayenni bors
50dkg. főtt gesztenye
1 csokor petrezselyem zöldje
A Sütőtökös gesztenye elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, magját és a magszálakat kiszedjük, a húsát kockára vágjuk. A mogyoróhagymát meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk, vagy negyedeljük. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát három percig pirítjuk benne. Beletesszük a felkockázott tököt, és 5 percig együtt pároljuk. A zöldséglét és az édes tejszínt belekeverjük, felforraljuk, sóval, borssal és cayenni borssal ízesítjük. Közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig fedő nélkül főzzük. Hozzáadjuk a gesztenyét. Lefedve további 5 percig főzzük. Megmossuk a petrezselymet, lecsipkedjük a leveleket és felaprítjuk. A zöldséget sóval és borssal fűszerezzük, és rászórjuk a petrezselymet. Bagett és saláta illik hozzá.
Serpenyőben készítsd el, egészen más lesz az íze. :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: fd26a014e9, 2008. márc. 8. 15:22
A sütőtökös gesztenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.