Mézbor recept

A Mézbor hozzávalói:
1kg. méz
3l. víz
kevés fahéj
szegfűszeg
egy citrom leve


A Mézbor elkészítési módja:
A mézet a vízzel lassan felmelegítjük és 30 percig főzzük. A fahéjat, szegfűszeget és a citrom levét hozzáadjuk. Leszűrést követően a folyadékot kőkorsóba töltjük, lenvászonnal letakarjuk, hogy levegőt kapjon, és hűvös, sötét helyre állítjuk. A folyadékot 30 napig tároljuk így, időről-időre egy kicsit meg-megkeverve. Ez után fogyasztható!

A mézbort a fiatalság kútjának tartják. Olyan igazi italhoz jutunk, amelytől hatalmas energiát kaphatunk.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A mézbor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook