Mézbor recept

1kg. méz
3l. víz
kevés fahéj
szegfűszeg
egy citrom leve
A Mézbor elkészítési módja:
A mézet a vízzel lassan felmelegítjük és 30 percig főzzük. A fahéjat, szegfűszeget és a citrom levét hozzáadjuk. Leszűrést követően a folyadékot kőkorsóba töltjük, lenvászonnal letakarjuk, hogy levegőt kapjon, és hűvös, sötét helyre állítjuk. A folyadékot 30 napig tároljuk így, időről-időre egy kicsit meg-megkeverve. Ez után fogyasztható!
A mézbort a fiatalság kútjának tartják. Olyan igazi italhoz jutunk, amelytől hatalmas energiát kaphatunk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: fd26a014e9, 2008. márc. 21. 08:05
A mézbor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.