Sült vargánya bazsalikomos joghurttal recept



1 személyre:
15 dkg. cukkíni
15 dkg. vargánya
2 kk. olivaolaj
2 ek. citromlé
só
bors
7 dkg. sovány joghurt
6 bazsalikomlevél
2 ek.tejföl
A Sült vargánya bazsalikomos joghurttal elkészítési módja:
A cukkínit megmossuk, 1/2 cm széles szeletekre vágjuk. A gombát ledörzsöljük, megtisztítjuk, nagy, lapos darabokra vágjuk. Egy serpenyőt kikenünk olajjal. A cukkínit és a gombát erős tűzön, folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük benne. Azonnal megcsepegtetjük citromlével, sózzuk, borsozzuk. A mártáshoz összeturmixoljuk a joghurtot és a bazsalikomot, megsózzuk, hozzákeverjük a tejfölt.
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: fd26a014e9, 2008. márc. 9. 10:29
A sült vargánya bazsalikomos joghurttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.