Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Édes bundáskenyér ribizlivel recept

Édes bundáskenyér ribizlivel recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 870 kcal

Az Édes bundáskenyér ribizlivel hozzávalói:
4 személyre:
25dkg fehér kenyér
4 tojás
2,5dl tej
2,5dl tejszín
2 evőkanál vaniliás cukor
5 evőkanál ribizli zselé
60dkg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott)
3 evőkanál olvasztott vaj
10dkg zsemlemorzsa
10dkg darált mogyoró


Az Édes bundáskenyér ribizlivel elkészítési módja:
A kenyeret 8 szeletre vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és 1 evőkanál vaniliás cukorral. A kenyeret egy lapos formába tesszük, átitatjuk a tojásos tejjel, megforgatjuk, hogy jól beszívja. A ribizlizselét felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, felforraljuk, majd kihűtjük. Az olvasztott vajat egy nagy serpenyőben megmelegítjük. A kenyérszeleteket először a zsemlemorzsában, majd a mogyoróba forgatjuk, és közepes lángon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Az édes bundáskenyeret a gyümölccsel tálaljuk, meghintve a maradék vaniliás cukorral. Vanilia mártás is illik hozzá.


Kategória: Tojásételek receptjei


Az Édes bundáskenyér ribizlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook