Édes bundáskenyér ribizlivel recept
25 perc
870 kcal
4 személyre:
25dkg fehér kenyér
4 tojás
2,5dl tej
2,5dl tejszín
2 evőkanál vaniliás cukor
5 evőkanál ribizli zselé
60dkg vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott)
3 evőkanál olvasztott vaj
10dkg zsemlemorzsa
10dkg darált mogyoró
Az Édes bundáskenyér ribizlivel elkészítési módja:
A kenyeret 8 szeletre vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel és 1 evőkanál vaniliás cukorral. A kenyeret egy lapos formába tesszük, átitatjuk a tojásos tejjel, megforgatjuk, hogy jól beszívja. A ribizlizselét felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, felforraljuk, majd kihűtjük. Az olvasztott vajat egy nagy serpenyőben megmelegítjük. A kenyérszeleteket először a zsemlemorzsában, majd a mogyoróba forgatjuk, és közepes lángon mindkét oldalát 3 percig sütjük. Az édes bundáskenyeret a gyümölccsel tálaljuk, meghintve a maradék vaniliás cukorral. Vanilia mártás is illik hozzá.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: fd26a014e9, 2008. márc. 8. 18:18
Az Édes bundáskenyér ribizlivel elkészítési módja és hozzávalói.