Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben recept
A Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben hozzávalói:4 személyre:
30 dkg cukkini
20 dkg mozzarella
8 db bazsalikomlevél
20 dkg vékonyra szelt szélben szárított pármai sonka
20 dkg zöldsaláta
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
A Mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben elkészítési módja:
1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, és szeleteljük (0,5 cm vastagra). A szeleteket sózzuk, és egy órát pihentetjük, utána a sót lemossuk vagy letöröljük. Szárazra töröljük. 2. A mozzarellát lecsöpögtetjük, felszeleteljük. 3. Két szelet cukkini közé egy szelet sajtot és egy bazsalikomlevelet helyezünk, majd a hajszálvékonyra vágott sonkába tekerjük. Minden oldalát borítsuk be sonkával, hogy a sajt ne folyjon ki. 4. Forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük. Zöldsalátával tálalhatjuk, melyet olívaolaj és balzsamecet dresszinggel ízesítünk. Hidegen és melegen is egyaránt élvezhető. * Olcsóbb megoldásként pármai sonka helyett jó a házi parasztsonka (sódar) vagy a bacon, és más sajtokkal is tölthetjük (kéksajttal, ementálival, camembert-rel). Tanácsok: * Grillezhetjük is, faszénen vagy platnin sütve, vagy ki is ránthatjuk, akár parmezános bundában, vagy hagyományosan.
* A sült töltött cukkiniket vékonyra leszelve beboríthatunk vele például elősütött csirkemelleket, és szépen összesütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jan. 17. 07:51
A mozzarellával töltött cukkini sonkaköntösben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.