Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel recept

Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel recept

A Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel hozzávalói:
4 személyre:
A tócsnihoz:
60 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
10 dkg liszt
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál tejföl
2 tojás
4 evőkanál olaj
A tócsnira:
20 dkg mozzarella
1 paradicsom
1 kis cukkini
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg gomba
3 evőkanál olaj


A Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük. 1. Tócsni A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük. 2. A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 3. Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el. 4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook