Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Krumplival töltött káposzta recept

Krumplival töltött káposzta recept

A Krumplival töltött káposzta hozzávalói:
4 személyre:
80 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 dl tejföl


A Krumplival töltött káposzta elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A káposztát leveleire szedjük, az ereket levágjuk róla, megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük, majd tésztaszűrőn lecsurgatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tojást sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne. Beletesszük a fokhagymát, és egyet-kettőt kavarunk rajta, és levesszük a tűzről. A hagymát hozzáadjuk az áttört burgonyához, beletesszük a főtt tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Az egészet jól összekeverjük. A tölteléket a káposztalevelekre elosztjuk, feltekerjük, két végét kissé benyomkodjuk (mint a hagyományos töltött káposztánál). Kiolajozunk egy lábost, a töltelékeket szorosan egymás mellé belerakjuk, hogy ki ne bomoljanak. Aláöntünk 1 dl vizet, ráöntjük a tejfölt, és lefedve, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt megpároljuk. Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A krumplival töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook