Erdélyi krumplileves recept
Az Erdélyi krumplileves hozzávalói:Hozzávalók négy személyre:
45 dkg burgonya,
2 ek liszt,
3 ek. zsír,
5 dkg lecsó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
fűszerpaprika, kömény, s,
Az Erdélyi krumplileves elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott burgonyákat kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Amikor a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítünk. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük, majdbesűrítjük vele a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 94c70243ac, 2007. júl. 30. 17:14
Az erdélyi krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.