Zöldborsós gombaleves recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
146 kcal
20 dkg zöldborsó
15 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 liter víz
1 csokor petrezselyem
őrölt bors
só
A Zöldborsós gombaleves elkészítési módja:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 29. 08:42
A zöldborsós gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.