Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös gombás húsfalatok recept

Tejfölös gombás húsfalatok recept

Elkészítési idő 45 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös gombás húsfalatok hozzávalói:
20 dkg gomba,
60 dkg sertéscomb,
só,
2 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csipetnyi őrölt feketebors,
1 evőkanál liszt,
1 erőleveskocka,
2 dl tejföl,
petrezselyemzöld


A Tejfölös gombás húsfalatok elkészítési módja:
A gombát megtisztítom, és folyó víz alatt alaposan megmosom. A sertéscombból kis szeletkéket vágok, húsverő kalapáccsal kiveregetem, az inakat bevagdosom és megsózom. Teflon bevonatú serenyőben kevés vajon megsütöm a húsokat, majd kiszedem. A serpenyőben megpárolom a finomra vágott vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát, megsózom és meghintem borssal. Amikor zsírjára pirul, megszórom a liszttel, és 1-2 percig tovább kevergetem. A közben leveskockából elkészített, 3 dl húslevessel simára keverem a tejfölt, és hozzáadom a gombához. Ezután a hússal együtt az egészet átforralom.

Tálaláskor a húsokra öntöm a mártást, meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel, salátalevéllel és paradicsomkarikával díszítem.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös gombás húsfalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook