Tejfölös gombás húsfalatok recept
45 perc
Zsírszegény
A Tejfölös gombás húsfalatok hozzávalói:
20 dkg gomba,
60 dkg sertéscomb,
só,
2 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csipetnyi őrölt feketebors,
1 evőkanál liszt,
1 erőleveskocka,
2 dl tejföl,
petrezselyemzöld
A Tejfölös gombás húsfalatok elkészítési módja:
A gombát megtisztítom, és folyó víz alatt alaposan megmosom. A sertéscombból kis szeletkéket vágok, húsverő kalapáccsal kiveregetem, az inakat bevagdosom és megsózom. Teflon bevonatú serenyőben kevés vajon megsütöm a húsokat, majd kiszedem. A serpenyőben megpárolom a finomra vágott vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát, megsózom és meghintem borssal. Amikor zsírjára pirul, megszórom a liszttel, és 1-2 percig tovább kevergetem. A közben leveskockából elkészített, 3 dl húslevessel simára keverem a tejfölt, és hozzáadom a gombához. Ezután a hússal együtt az egészet átforralom.
Tálaláskor a húsokra öntöm a mártást, meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel, salátalevéllel és paradicsomkarikával díszítem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 27. 17:13
A tejfölös gombás húsfalatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.