Rózsaszín felhők recept
A Rózsaszín felhők hozzávalói:1 csomag zselatin
6 evőkanál hideg meggylé
250 ml (1/4 l) fehérbor
250 ml (1/4 l) almalé
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg lehűtött tejszín
A Rózsaszín felhők elkészítési módja:
Egy kis főzőedényben a zselatint a meggylével elkeverjük, és 10 percig duzzadni hagyjuk. Folytonos keverés mellett a zselatint felmelegítjük (ne engedjük forrni!), amíg a por teljes mértékben feloldódik a folyadékban. Az edényt levesszük a tűzről, és a zselatint hagyjuk kicsit kihűlni. A fehérbort és az almalevet jól elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Először 2 evőkanálnyi boros elegyet keverünk a langyos zselatinba, majd a zselatint a borléhez keverjük. Hideg helyre tesszük, amíg sűrű lesz. Ekkor felverjük a tejszínt, és a krémbe keverjük. Ne vegyítsük el tökéletesen, hogy fehér tejszínfoltok maradjanak a krémben.
A krémet desszertes poharakba öntjük, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 20. 18:10
A rózsaszín felhők elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.