Fekete erdő torta recept
A Fekete erdő torta hozzávalói:1 db kakaós piskótatorta
Meggyes töltelék:
3 dl meggylé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
Díszítésre:
8 dkg csokoládéforgács
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy
A Fekete erdő torta elkészítési módja:
A piskótát 3 lapra szeljük, meglocsoljuk a meggy levével. A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát. Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: leila1213, 2008. aug. 18. 19:59
A fekete erdő torta elkészítési módja és hozzávalói.