Fekete-erdői meggytorta recept
A Fekete-erdői meggytorta hozzávalói:16 szelethez:
1 kész kakaós piskótatortalap
A meggyes töltelékhez:
3 dl meggylé (befőtt leve)
1 cs. főzni való vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
20 dkg jól lecsöpögtetett meggybefőtt
A tejszínes töltelékhez:
1 púpozott evőkanál zselatinpor
6 dl tejszín
2 evőkanál cukor
Az oldalára:
6-8 dkg csokoládéforgács
A tetejére:
1 dl tejszín
16 szép szem meggybefőtt
A Fekete-erdői meggytorta elkészítési módja:
A piskótát 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük,és a tűzről levéve hozzáadjuk a kimagozott meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk,majd addig melegítjük,míg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük,a zselatint belecsorgatjuk és gyorsan a torta töltéséhet fogunk. Ehhez a kétféle masszát külön-külön sima csővel ellátott habzsákba töltjük. 2 tortalapot egymás mellé teszünk és a töltelékeket körben,csíkonként váltakozva,azonos magasságban rányomjuk úgy,hogy a tejszínesből a torta oldalára meg tetejére is maradjon. Utána a tortalapokat a krémes felükkel fölfelé egymásra tesszük,az üres tortalapot ráborítjuk. A félretett tejszínnel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk,majd hűtőben 3-4 órán át dermesztjük. Ezután a torta oldalára csokiforgácsot tapasztunk,a tetejét tejszínhabbal meg szeletenként 1 szem meggybefőttel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mano200631, 2010. okt. 2. 16:03
A fekete-erdői meggytorta elkészítési módja és hozzávalói.