Bécsi tejben sült rétes recept
60 perc
A Bécsi tejben sült rétes hozzávalói:
Hozzávalók 16 szelethez:
25 dkg liszt,
1 tojás,
fél csomag sütőpor,
2-3 evőkanál tejföl.
A töltelékhez: 25 dkg túró,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
12 dkg cukor,
csipetnyi reszelt citromhéj,
10 dkg vaj.
A sütéshez: 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor.
A Bécsi tejben sült rétes elkészítési módja:
A lisztet a tojással, a sütőporral és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A túrót áttörjük, a mazsolával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a tojással összekeverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a megolvasztott vajjal meglocsoljuk. A túrós tölteléket elkenjük rajta, és felgöngyöljük. A tésztát egy mélyebb kivajazott tepsibe fektetjük. Leöntjük a vaníliás cukorral ízesített tejjel. Előmelegített sütőben 200 °C-on 50-55 percig sütjük.
Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. máj. 9. 20:21
A bécsi tejben sült rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.