Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bajor csirkecomb recept

Bajor csirkecomb recept

Elkészítési idő 40 perc

A Bajor csirkecomb hozzávalói:
személyenként 1 db csirkecomb,
10 dkg füstölt szalonna,
1-2 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 dl fehérbor
, 1 evőkanál zsemlemorzsa,
flekkenfűszer,
késhegynyi őrölt bors.


A Bajor csirkecomb elkészítési módja:
Elkészítése: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk.

A legjobb hozzá a párolt vegyes zöldség.


Kategória: Húsételek receptjei


A bajor csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook