Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Jércemellcsíkok parmezános bundában, csőben sült juhsajtos-gombás spárgával UP1 recept

Jércemellcsíkok parmezános bundában, csőben sült juhsajtos-gombás spárgával UP1 recept


A Jércemellcsíkok parmezános bundában, csőben sült juhsajtos-gombás spárgával UP1 hozzávalói:
Jércemell 120 g
Tojás 1 db
Update 1-es nokedli liszt 30 g
Reszelt parmezán sajt 30 g
Olaj 10 ml

Spárga 250 g
Vöröshagyma 10 g
Olaj 1 kiskanál (5 ml)
Update liszt 2 kiskanál
Tej 1,5%-os 1,25 dl
Csiperkegomba 25 g
Szerecsendió
Juhsajt 37,5 g
Őrölt pirospaprika (édes)


Energia: 765 kcal; Fehérje: 65,34 g; Zsír: 43,7 g; Szénhidrát: 26,4 g,


A Jércemellcsíkok parmezános bundában, csőben sült juhsajtos-gombás spárgával UP1 elkészítési módja:
a jércemelleket megtisztítjuk majd vastag csíkokra vágjuk. Grill fűszerrel és sóval meghintjük. Párizsi bundát készítünk a következőképpen: a felvert tojást Update 1-es liszttel, illetve reszelt parmezánnal sűrű masszává dolgozzuk (ha sűrű, akkor hozzáadhatunk vizet). A jércecsíkokat beleforgatjuk, majd teflonban kevés olajon kisütjük. A körethez megtisztítjuk a gombát és a spárgát. A spárgát félpuhára gőzöljük, majd lecsepegtetjük. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Olajon erős lángon 2 percig sütjük, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet és gyorsan összekeverjük. Ráöntjük a tejet és folyamatosan keverve felforraljuk. Lefedjük és még 5 percig főzzük mérsékelt lángon. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A megtisztított gombát felszeleteljük, a tejes keverékhez adjuk és felforraljuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Sóval és egy kevés szerecsendióval ízesítjük. A juhsajtot összekeverjük az őrölt paprikával és egy kis gombás szósszal. Egy sütőtálba lerakjuk a spárga felét és beborítjuk a juhsajttal. Rátesszük a maradék spárgát és leöntjük a gombaszósszal. Néhány másodpercig sütjük és melegen tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A jércemellcsíkok parmezános bundában, csőben sült juhsajtos-gombás spárgával up1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook