Eredeti milánói makaróni recept
60 perc
Az Eredeti milánói makaróni hozzávalói:
25 dkg makaróni
10 dkg sampinyon gomba
15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka)
1 nagy doboz paradicsompüré
10 dkg reszelt parmezán (jellegû sajt, 7 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 teáskanál cukor, 1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom, rozmaring és kakukkfû, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
Az Eredeti milánói makaróni elkészítési módja:
A makarónit a szokásos módon megfõzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:52
Az eredeti milánói makaróni elkészítési módja és hozzávalói.