Tojásos makaróni recept


25 dkg makaróni
2 dl tejföl
3 tojás
2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
7 dkg vaj (vagy margarin)
1 evõkanál só
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A Tojásos makaróni elkészítési módja:
A makarónit megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és 3 dkg olvasztott vajon megforgatom. Kis tepsibe vagy tûzálló tálba téve egyenletesen elsimítom. A tojásokat gyengén felverem, és összekeverem a tejföllel, kevés sóval, valamint a törött borssal. A megtisztított zöldhagymát vékonyka karikákra vágom (zöldjével együtt), és rászórom a makarónira. Ezután lelocsolom a tojásos tejföllel. A megmaradt vajból borsónyi darabkákat morzsolok a tészta tetejére, és elõmelegített, forró sütõbe tolom. Erõs lángon rápirítom a tésztára a tojást, és az ételt kockákra vágva, fejes salátával tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:51
A tojásos makaróni elkészítési módja és hozzávalói.