Mustáros ananászsaláta recept
A Mustáros ananászsaláta hozzávalói:1 nagy doboz ananászbefõtt
2 dl tejföl
1 evõkanál mustár (aki szereti a csípõset, nyugodtan tegyen belõle)
1 csokor zöldhagyma
zöld szárával együtt
fél citrom leve
1 mokkáskanál gyömbérpor
só és õrölt fehér bors ízlés szerint.
A Mustáros ananászsaláta elkészítési módja:
Az ananászkonzervet levétõl leszûröm. A gyümölcsöt apróra vágom. A tejfölbe belekeverem a citromlevet és a mustárt. Sóval, gyömbérporral és borssal ízesítem, majd hozzáadom a megtisztított és nagyon vékony karikákra aprított zöldhagymát, zöldjével együtt. Egy-két evõkanál ananászlével elkeverem, végül beleöntöm a gyümölcsöt is. Jól összekeverem és befedve legalább fél napra beteszem a hûtõszekrénybe. (Ha véletlenül sikerül friss ananászt vásárolnom, akkor pontosan ugyanígy készítem a salátát. Egy egész közepes méretû ananász megtisztítva körülbelül 2 kisebb doboz konzervgyümölcs mennyiségének felel meg.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:13
A mustáros ananászsaláta elkészítési módja és hozzávalói.