Besztercei saláta recept
25 perc
A Besztercei saláta hozzávalói:
20-25 dkg aszalt szilva
25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja
3 dl tejföl
1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma)
5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só)
törött bors és só ízlés szerint
salátalevelek
A Besztercei saláta elkészítési módja:
Az aszalt szilvát elõzõ este megmossuk és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszûrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fûszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az elõzõleg jól behûtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás elõtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:10
A besztercei saláta elkészítési módja és hozzávalói.