Hagymás sonkasaláta recept


30 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja
25 dkg savanyú káposzta
2 fej lilahagyma
2 dl majonéz
fél dl száraz fehérbor
1 dl tejföl
kevés cukor
törött fekete bors
A Hagymás sonkasaláta elkészítési módja:
A fõtt sonkát nagyon vékony metéltre vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágva jól megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben a majonézt elkeverjük a fehérborral, a tejföllel, a cukorral, a törött borssal; ebbe a mártásba tesszük a sonkát, a savanyú káposztát és a gyengén kicsavart hagymát. (Aki szereti a sósabb ízeket, ne csavarja ki a hagymát.) A salátát jól összekeverjük, és lefedve néhány órán át érleljük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:08
A hagymás sonkasaláta elkészítési módja és hozzávalói.