Szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) recept
A Szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) hozzávalói:50-60 dkg csontozott rövidkaraj
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt kolbász
30 dkg barnarizs
25 dkg sárgarépa
Norbi liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, tojás, só, bors, kömény, babérlevél, vöröshagyma
A Szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) elkészítési módja:
A rövidkarajt nagyobb szeletekre vágjuk - helyettesítehtő sertéscombbal is – mindkét oldalát enyhén sózva kiklopfoljuk. A gondosan átmosott káposztát finomra vágott vöröshagymán babérlevéllel, borssal, köménnyel megpároljuk. Figyeljünk arra, hogy a káposzta még enyhén roppanós legyen mikor levesszük a tűzről. Közben a fűszeres – ízlés szerint akár csípős is lehet – házikolbászt felkarikázzuk, majd a kiterített hússzeletekre osztjuk. Ráhalmozunk egy adagot a finom káposztából és a töltelékkel a szelethúst felgöngyöljük. Norbi lisztben, tojásban és tk morzsában bundázzuk, majd forró olajban készre sütjük és megvágva tálaljuk. Szepi bácsi ajánlott társa a tányéron a friss sárgarépával készülő barnarizs.
Update 2
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 21. 10:07
A szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.