Almás-zabpelyhes muffin (Update1) recept
Az Almás-zabpelyhes muffin (Update1) hozzávalói:4-5db zöld alma
2db tojás
20dkg update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)
10dkg zabpehely
2dk olvasztott vaj
1pohár tejföl
1kiskanál szódabikarbóna
fahéj
folyékony édesítő
Az Almás-zabpelyhes muffin (Update1) elkészítési módja:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát. A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.
"Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!" - Norbi
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. máj. 29. 11:44
Az almás-zabpelyhes muffin (update1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.