Mogyorós burgonyasaláta recept
50 perc
A Mogyorós burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg burgonya
10 dkg sós mogyoró (vagy mogyoró és 1 teáskanál só)
10 dkg angolszalonna
2-3 evõkanál borecet
1 dl majonéz
2 dl tejföl
1 dl kefir
só
A Mogyorós burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfõzzük, még melegen meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Megöntözzük a borecettel és megsózzuk. Az angolszalonnát csíkokra metéljük, zsírját kiolvasztjuk és lelocsoljuk vele a burgonyát. A majonézt, a tejfölt, a kefirt és a darált mogyorót összekeverjük, majd a már kihûlt burgonyára öntjük. Jól összeforgatjuk, és hûtõszekrényben jéghidegre hûtjük. Tálalás elõtt még egyszer átkeverjük. Készíthetjük sós mandulával is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:06
A mogyorós burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.