Mogyorókrokett recept

40 dkg burgonya
8 dkg mogyoró
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
4 dkg vaj
2 tojássárgája
2 dl olaj,szerecsendió,só
A Mogyorókrokett elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük,leszűrjük és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat,a tojássárgáját,és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.Végül belerakjuk a darált mogyorót,és jól összedolgozzuk.Szükség szerint annyi lisztet keverünk hozzá,hogy formázható masszát kapjunk. Rúd alakura formázzuk és 5 cm-es darabokra vágjuk,lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába bundázzuk. Bő,forró olajban megsütjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA, 2008. aug. 8. 20:09
A mogyorókrokett elkészítési módja és hozzávalói.