A tuti rizsfőzés módszere recept
A tuti rizsfőzés módszere hozzávalói:2 személyre:
300 ml rizs
600 ml forró víz
olaj
só
Vegeta/DeliKát
őrölt kömény
sáfrány
A tuti rizsfőzés módszere elkészítési módja:
Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod.
Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor.
Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: MelisUK, 2008. aug. 8. 14:09
A tuti rizsfőzés módszere elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.