Koronázási csirke saláta karácsonyra recept
A Koronázási csirke saláta karácsonyra hozzávalói:4 személyre:
4 szeletelt főtt csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom héja és leve
2 evőkanál curry paszta
1 apróra vágott hagyma
csipetnyi sáfrány
3 apróra vágott hámozott friss sárgabarack
4 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál mangó dzsem
2 evőkanál tejszín
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
4 adag főtt basmati rizs
Marék mazsola, a díszítéshez
1 apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
1 vékonyra szeletelt aszalt sárgabarack a díszítéshez
A Koronázási csirke saláta karácsonyra elkészítési módja:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 5 percig. 2. Adjuk hozzá a friss sárgabarackot, curry pasztát, fehér bort, dzsemet, sáfrányt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. 3. Fedjük le és főzzük 5 percig. 4. Vegyük le a fedőt és főzzük további 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik. 5. Hagyjuk kihűlni a keveréket. 6. Keverjük a tejszínt és majonézt össze és keverjük a mártáshoz. Fűszerezzük ízlés szerint, és hűtsük le. 7. Rendezzük el a csirke szeleteket a hideg főtt basmati rizs ágyon. 8. Kanalazzuk a szószt a csirkére. 9. Díszítsük mazsolával, zöld hagymával és aszalt sárgabarack csíkokkal a tetejét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 20. 21:35
A koronázási csirke saláta karácsonyra elkészítési módja és hozzávalói.