Csirkés pitatáskák recept
A Csirkés pitatáskák hozzávalói:4 személyre:
50dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
12 evőkanál joghurt
2-3 evőkanál mustár,
torma vagy édes fűszerpaprika
4 készen kapható pita
4 db salátalevél
morzsolt kukorica
szeletelt uborka
A Csirkés pitatáskák elkészítési módja:
1. lépésként: A csirkehúst megmossuk,hagyjuk kicsit lecsepegni, majd egészen apróra összevágjuk és az olajon megpirítjuk. Ha kész a hús akkor hagyjuk kihűlni. Míg a hús hűl közben a joghurtot pici sóval,pici fehér borssal és mustárral vagy tormával, vagy bármivel amit a gyerek szeret jól összekeverjük. 2. lépésként: A készen kapott pitálat alufóliába csomagolva a tűzhelyen vagy 100 C-fokos sütőben kissé megmelegítjük, majd óvatosan félbevágjuk míg meleg. Mindegyik pita belsejét megkenjük 2-2 evőkanál joghurtos mártással. 3. lépésként: A salátaleveleket jó alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük. A salátaleveleket a pitákba helyezzük, majd a salátára jön a morzsolt kukorica, erre a felkarikázott uborka és végül a csirkehús. Ízlés szerint meglocsoljuk a joghurtos mártással és már fogyasztható is.
Jó étvágyat kívánok minden gyereknek és persze szülőnek is egyaránt!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 30. 11:40
A csirkés pitatáskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.