Feketeerdei meggytorta másként recept
A Feketeerdei meggytorta másként hozzávalói:12 szelethez:
175 g liszt,
1 tojás,
71 g cukor,
90 g vaj,
1/8 l meggylé,
2 teáskanál étkezési keményítő,
450 g kimagozott meggy,
5 g cukor,
6 cl cseresznyepálinka,
2 db kakaós piskótalap,
1 l tejszín,
2 csomag vaníliáscukor,
80 g ribizlizselé,
30 g csokoládéforgács,
12 szem meggy.
A Feketeerdei meggytorta másként elkészítési módja:
A hozzávalókból (liszt, tojás, cukor, vaj) omlós tésztát gyúrunk, belenyomkodjuk a tortaformába, megszurkáljuk, megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kis meggylével. A többi gyümölcslevet felfőzzük, besűrítjük, és elkeverjük a meggyszemekkel. A cukrot 4 evőkanál vízzel felfőzzük, összekeverjük a cseresznyepálinkával, és a keverékkel átitatjuk a piskótalapot. A tejszínt a vaníliáscukor hozzáadása után kemény habbá verjük, és egy részét a csillagcsöves habzsákba töltjük. Az omlós tésztaalapra rákenjük a ribizlizselét, majd ráhelyezzük az egyik piskótalapot. Tejszínből karikákat formálunk, és a karikák közepére 1-1 meggyszemet teszünk. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, és finoman lenyomkodjuk. a tortát körös-körül tejszínhabbal vonjuk be, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és a torta tetejére tejszínhabból karikákat formázunk. Közepükbe meggyszemeket rakunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 29. 11:35
A feketeerdei meggytorta másként elkészítési módja és hozzávalói.