Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sült gombóc (Ördögpirula ) recept

Sült gombóc (Ördögpirula ) recept

A Sült gombóc (Ördögpirula ) hozzávalói:
Nyolcvan gombóchoz:

25 dkg margarin,
6 dl víz,
80 dkg liszt,
10 db tojás.


A Sült gombóc (Ördögpirula ) elkészítési módja:
Felforraljuk a vizet a margarinnal együtt, majd hirtelen beleöntjük a lisztet, miközben szaporán kavargatjuk a masszát. Amikor felvesz egy csirizes állapotot, levesszük a lángról. A tojásokat kettesével ütjük a masszába kevergetés mellett, majd evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki belőle, amelyeket forró olajba teszünk. Érdekességként említendő, hogy a kiszaggatott darabok szapora forgásba lendülnek az olajban, gömbölyű formájukat így nyerik el. Az aranysárgára sült golyókat kakaós porcukorban megforgatjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sült gombóc (Ördögpirula ) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook