Sült gombóc (Ördögpirula ) recept
A Sült gombóc (Ördögpirula ) hozzávalói:Nyolcvan gombóchoz:
25 dkg margarin,
6 dl víz,
80 dkg liszt,
10 db tojás.
A Sült gombóc (Ördögpirula ) elkészítési módja:
Felforraljuk a vizet a margarinnal együtt, majd hirtelen beleöntjük a lisztet, miközben szaporán kavargatjuk a masszát. Amikor felvesz egy csirizes állapotot, levesszük a lángról. A tojásokat kettesével ütjük a masszába kevergetés mellett, majd evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki belőle, amelyeket forró olajba teszünk. Érdekességként említendő, hogy a kiszaggatott darabok szapora forgásba lendülnek az olajban, gömbölyű formájukat így nyerik el. Az aranysárgára sült golyókat kakaós porcukorban megforgatjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. szept. 26. 08:45
A sült gombóc (Ördögpirula ) elkészítési módja és hozzávalói.