Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette recept
90 perc
Zsírszegény
A Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette hozzávalói:
Annyi szelet sertéshús amennyi főre készül az étel
4-5 babérlevél
10-12 szem egész bors
só
1 nagy tejföl (3-4 szelet hús esetén elég fél dobozzal is)
2-3 evőkanál liszt
Zsemlegombóchoz:
2-3 zsemle
Liszt
1 tojás
10 dkg margarin
só
víz
petrezselyem
A Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette elkészítési módja:
A húst felszeletelem, majd annyi vízben, hogy jó 2 ujjnyira ellepje odateszem főni kevés sóval, babérlevéllel és a teatojásba tett borssal. Főzés közben figyelem, hogy minidg legyen megfelelő mennyiségű víz alatta. Lefedve, kb. 1 óra alatt elkészül. Ha puha a hús, akkor kiveszem a léből a babérlevelekkel és a borssal együtt, majd a liszttel simára dolgozott tejfölt hozzáöntöm és kevergetve felforralom. Vadashoz hasonló sűrűségűre kell főzni. Közben a zsemlét felkockázom, mikróban grill fokozaton pirosra sütöm, majd margarinon megpirítom. Sűrű nokedli tésztát készítek, teszek bele petrezselymet, majd amikor forr az enyhén sós víz, belekeverem a pirított zsemlekockákat is. Kanállal a forró vízbe szaggatom, majd készre főzöm.
Ha megpirítom mikróban a zsemlekockát és csak közvetlen forrás előtt keverem a nokedli tésztához, akkor miután megfőtt is ropogós lesz a gombóc.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Molyka, 2009. máj. 8. 15:23
A tejfölös hús ahogy nagyim készítette elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.