Tárkonyos boszorkánysült recept
A Tárkonyos boszorkánysült hozzávalói:1 evőkanál tárkonyecet,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finom liszt,
4 db savanyú uborka,
30 dkg csiperkegomba,
1 mokkáskanál őrölt bors,
ízlés szerint só,
3 evőkanál étolaj,
2 db babérlevél,
1 db vöröshagyma,
1,5 kg pulykacombfilé,
1 csokor tárkony.
A Tárkonyos boszorkánysült elkészítési módja:
A pulykacombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és bográcsban vagy nagyobb lábasban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen erős tűzön kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy dl vizet öntünk rá, gyenge tűzön kb. 1 óra alatt vajpuhára főzzük. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A húshoz keverjük és fedő nélkül 5 percig pároljuk. Közben a lisztet tejföllel, tejszínnel meg 2 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a húsra. Az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, pár csepp citromot is tehetünk bele. Végül apróra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. máj. 8. 10:24
A tárkonyos boszorkánysült elkészítési módja és hozzávalói.